Dolfijntherapie Jens / therapiedag 8 & 9.

Gisteren en vandaag de 8e en 9e therapiedag voor Jens. Langzaam naderen we het einde van de therapie voor Jens, hoewel hij voor zowel Jens als ons nog lang genoeg mag duren!!! Aangezien Sebastián nog ziek is neemt Ricarda het rest van de week over, en met volle overgave. Gisteren was het Jens zijn beste dag. Wat een plezier in het water met Nubia! Heel de water therapie alleen maar gieren en gillen van het lachen. Mooi om te zien. Jens volgt werkelijk alles en is ook met de keuzes zeer duidelijk. Er wordt tevens extra geoefend op kruislings pakken en aanwijzen. En… volgens Ricarda de therapeute was er een woord wat op ” JA” leek, terwijl hij het aanwees. Geen volmondig ja , maar wel een duidelijk signaal. Jasmijn en Mick mochten met Anouk de dolfijntrainster mee, en kregen uitleg over alles m.b.t de dolfijnen. En… een echt diploma natuurlijk. Gisteren middag is oma bij Jens gebleven, hij was een beetje erg moe ( oma ook) en wij zijn gaan “strandjes hoppen” . Grote knip, kleine knip, lagune, en eindigend bij het woeste gedeelte aan de westkaap. Vandaag was het dag 9. Om 08.00 uur weer present. ( net na de dweil… dus Kramer net niet meer kunnen zien helaas.) vandaag werden alle ouders en kinderen bij elkaar geroepen en hebben we allemaal samen half uur een eigen eiland mogen maken. Dit hoorde bij het broertjes/zusjes programma. Heel vermakelijk en leerzaam . Laura de coach/begeleidster doet dit vol overgave. En daarna nog een verrassing voor Jasmijn en Mick : ze mochten nog aan het Dock zitten met Anouk, omdat vorige week dit wegens ziekte van Jasmijn niet kon. Ik denk dat de filmpjes boekdelen spreken. Wij mochten ook van dichtbij aanschouwen hoe het allemaal gaat en zagen dus ook Jens zijn progressie op gebied van keuzes maken en “zelf” beslissingen nemen. Hij kiest inderdaad bewust de kleur rood en groen/ ja en nee. En om het moeilijker te maken wordt de “ja” keuze op een voor hem lastige hogere plek gehangen . Maar dat is dus geen probleem voor Jens. Alsnog met moeite “ja” aantikken. Een bewuste keuze dus.

Morgen de laatste dag alweer van de therapie en dan nog een 5 daagjes genieten van het mooie eiland. Morgen verslag van de laatste dag.

Geef een reactie