Dolfijntherapie Jens / therapie dag 6 & 7.

Gisteren is de tweede week gestart van de therapie van Jens. Het weekend was dus voor ons onvergetelijk met de family swim. Nu maandag knapt eindelijk…. Jasmijn wat op. 2e doktersbezoek met antibiotica kuur zou moeten helpen. alleen Jasmijn kreeg het in tabletvorm i.p.v. vloeibaar. Dat bleek groot succes want bij de 1e twee pillen braakte ze de hele vloer onder. Haar maag is blijkbaar ook niet bestand tegen deze medicijnen. En gister was hier soort ” Koningsdag ” , ” the Day after carnaval. Alles dicht dus. Maar wonderbaarlijk knapt Jasmijn op, ook nog zonder kuur, die halen we dinsdag wel op.

Maandag dus therapie dag 6 voor Jens, maar wat bleek? Jens had echt zijn best gedaan en zowel therapeut Sebastián als assistent Nicole lagen beiden ziek in bed…. of was het de Carnaval? Beiden bleken de griep te hebben. Die Duitsers kunnen ook niks hebben😂 En van wie zouden ze het hebben gekregen…..Dus een nieuwe therapeute & assistente voor de 2e week voorlopig. Geen enkel probleem, en eigenlijk wel lekker. Zo krijg je weer even ander beeld. Ricarda is net zo begaan en lief met Jens en vervolgt de weg van de 1e week. Alleen dolfijntrainster Anouk ( Hollandse geweldige meid, die ons veel uitleg geeft) is nog van vorige week aanwezig, met natuurlijk haar Nubia. Jens is ook stukken beter, 100% fit en dat merken ze ook. Veel beweeglijker en Nubia heeft nu een echt speelkameraadje. Het concept op ja/nee wordt vervolgd. Maar deze week wordt er tevens op Jens zijn balansstoornis gewerkt. Jens mist duidelijk nog het gevoel van zijn “midden” in zijn lichaam. Vandaar dat de coördinatie er nog niet is en dat het zo onnatuurlijk uit ziet. D.m.v met rechts Jens iets aan de linkerkant te laten pakken moet hij dus gaan nadenken en coördineren. Wonderlijk om te zien hoe vlot dat gaat. En ook Ricarda is er van overtuigd dat Jens veel meer woorden “kent” als wij allemaal denken. Ze toonde een oefening met vanuit zitstand naar staan. En bij het woord “staan” enkele malen duidelijk te herhalen, zag je Jens ook werkelijk zelf de interactie maken met te gaan staan. De 6e therapiedag was dus er een met een andere invalshoek. Vandaag dag 7 van de therapie, nog steeds zonder Sebastián, en met Ricarda. Jens begon een beetje mopperig, maar dat bleek snel over toen zijn pak aan mocht. Het water in is zijn favorietje. Naast het dolfijnbassin ligt een groot bassin met o.a reuzeschilpadden, roggen, maar ook met een knoepert van een Citroenhaai. Wat een indrukwekkend dier. En daar…. hoef je nu net niet mee te gaan snorkelen. Dit is na de witte haai de minst aardige van het hele stel. Met de verzorger uitgebreid uitleg gehad en van heel dichtbij mogen filmen. Jasmijn en Mick mochten vandaag op kayak-tour tijdens Jens zijn therapie en zijn goed vermaakt. Oma Janet en Marcha zijn nu om de boodschappen in een van neef Edwin zijn auto’s. Ondertussen al in 3 soorten gereden. Oma als navigator, dat moet lukken. ( hopelijk).

Jens had vandaag goede therapiedag, wat ze op zijn dagverblijf al in zijn programma meenamen werd ook hier duidelijk. Jens houd heel erg van “diepe druk” . Dat wil zeggen verzwaarde druk op zijn lichaam om te ontspannen. Omdat Jens ook een prikkelstoornis heeft, hij voelt minder snel prikkels als ons geeft dit een ontspannen gevoel. Met het missen van deze prikkels is dus ook de drang om iets te willen/kunnen lager als bij ons. Dus daar werd vandaag aan gewerkt en ons tools gegeven om dit thuis verder uit te bouwen. Maar goed, morgen weer een dag. En donderdag een speciale dag voor de ouders en overige kids, maar daar schrijf ik volgende keer over. Vanmiddag naar de grote knip, moet er mooi zijn. Over de knip gesproken……

Geweldig land, ik raad iedereen t aan, en als t even kan gaan wij zeker nog een keer terug. Maar de prijzen kennen ze hier ook goed. Boodschappen halen is eigenlijk geen optie… je kan beter elke avond uit eten. Veel goedkoper.

Wat een straf…..

<<<<<<<<
video ]<<<<<<<<
video ]

Geef een reactie