Dolfijntherapie Jens / family Swim & weekend voor therapie dag 6

Dit weekend stond in teken van de family swim, dwz het zwemmen met de dolfijn voor de overige familie leden. Zaterdag om 14.10 uur was het zover. Jens werd deze tijd door Nicole; zijn vaste logopediste, voor uurtje overgedragen en wij mochten zwemmen. Wat een geluk, want we hadden niet 1 maar meerdere dolfijnen tot onze beschikking . En de grote vraag was of Mick het uiteindelijk wel of niet durfde…. en natuurlijk Jasmijn, waar de oorpijn maar blijft achtervolgen. Maar gelukkig was het gisteren minder en heeft Jasmijn ook kunnen genieten van deze onvergetelijke middag. Na een korte briefing, flippers en banden om mochten we in het water. We moesten wel 2 om 2 het water in en achter elkaar. Mick lag al in het water, bijna alles gelukt . Echter wij als ouders mochten niet bij hem blijven, je moest “alleen” zijn voor de dolfijn. Gelukkig was er een dolfijntrainster mee. Die zou bij Mick blijven. Maar dat ging Mick te ver en ging weer snel op het droge… gemiste kans!!! Maar het was niet anders, hij wilde niet. Het was al prestatie dat Mick zover mee ging. Het zwemmen zelf met de dolfijnen is een onvergetelijke ervaring. Wat een kracht en mooie dieren. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe het voelt en wat je meemaakt. De filmpjes spreken voor zich. Een geweldige ervaring en een om nooit te vergeten. Zaterdag avond zijn we nog bij de fameuze pontjesbrug wezen kijken in Willemstad. Maar heelaas stak bij Jasmijn de oorpijn weer op en moesten we voortijdig naar huis. Pappa en mamma zijn voor het eerst samen s avonds naar Hemmingway geweest, gezellig met live muziek en vanmorgen hadden we beide bezoek van de huisdieren van het hotel. Een echte kater…

Vandaag zondag lekker chillen, net aan het zwembad naar de gouden plak van Sven Kramer gekeken. Ook dat is een bijzondere ervaring. Kijken in 30 graden naar een wintersport-evenement. Vanmiddag gaan we naar de ” Tug boat” een boot die op 3 meter diep voor een strandje ligt. Lekker snorkelen. Maar eerst wachten op weer bezoek van de dokter voor Jasmijn want de oorpijn wordt weer erger en zo kan het niet langer. En we weten niet wat ze wel en niet mag.

En Jens??? Die vermaakt zich prima. Was gisterenochtend niet te genieten, erg vervelend en huilerig. Ik ben met hem naar de dolfijnshow gewandeld en liep langs het therapiecentrum. En op slag was het huilen en dreinen over en kwam er een schaterlach op zijn gezicht ….

Hij zou zijn dolfijn Nubia toch niet missen?? Het lijkt er wel op, ik sta vanaf deze vakantie nergens meer van te kijken.

Geef een reactie