Dolfijntherapie Jens/ deel 3 – therapiedag 4 & 5

Vandaag een overzicht van dag 4 en 5 van de dolfijntherapie met Jens. Het noodlot blijft ons een beetje volgen. Jens heeft gelukkig elke dag nog therapie kunnen volgen, weliswaar niet 100% fit, maar goed genoeg. Alleen een lelijk “kuchje” blijft hem parten spelen. Alleen die arme Jasmijn. Die is de 1e week alleen op de kennismakingsdag mee geweest en alle overige dagen alleen op bed of in de schaduw. Die arme meid is zo ziek, en knapt maar niet op. Dus vandaag komt de dokter gelieerd aan CDTC langs gelukkig om 14.00 uur. 5 dagen koorts, dat moet stoppen nu. En onze angst is oorontsteking , omdat Jasmijn nu ineenkrimpt met pijn van steken in haar oor. Het is aandoenlijk omdat ze zo graag wilt en zo heeft uitgekeken naar alles en tot nu toe zo goed als alles heeft moeten missen… hopen op blote knietjes dat de dokter een boost/paardemiddel heeft.

Terug naar Jens, gisteren therapiedag 4. Een vervolg op de ja/nee therapie en dat het bikkels zijn in het water. Na een half uur kwam er hoosbui naar beneden van heb ik jou daar, maar dat belette Sebastián en Nubia niet om met Jens lekker in het water door te gaan. Een opmerkelijke actie die dag: in de oefenruimte had Jens tot 2 maal toe bij het rode bord van nee ook 2 keer duidelijk ” NEE” gezegd….. tja dat was en is wel beetje onwerkelijk. Jens heeft nog nooit wat gezegd buiten schateren, gillen en krijsen. De volgende therapiedag mogen we meekijken. Omdat Marcha een beetje door Jasmijn is aangestoken ( we hebben een dames slaapkamer met bacillen) en een heren slaapkamer ( de gezonde kamer….) . Dus gisteren zijn Mick, Oma en John naar Jan Thiel beach geweest om te zonnen en bommetjes te springen in het water. Zelfs oma liet zich niet onbetuigd , Mick en oma bommetjes vanaf de kade rand, je had er bij moeten zijn….

Vandaag dag 5 en laatste dag van de 1e therapie week. Jens wordt vandaag omdat we geen risico willen nemen ivm met zijn hoesten op een speciaal plateau gehouden. Wel in het water natuurlijk. En ook voor Nubia weer een uitdaging. Dir verliep allemaal prima en Jens bleek dit ook zeer goed te volgen. Het gesprek na elke therapie met de logopediste en therapeut gaf ons nog wel goede ideeën en inzichten. Sebastián was zeer tevreden over de 1e week ondanks dat Jens niet 100% was. Volgens Sebastián weet en snapt Jens veel meer als wij denken. Alleen zien we het vaak te moeilijk, we moeten Jens veel meer keuzes aanbieden, en bij elk mogelijk moment tonen wat te doen. Jens snapt veel meer woorden als wij denken. Maar dat gaan we de 2e week wel meemaken. Vooralsnog gaan we morgen de familie swim doen!!! Mogen wij als ouders en kinderen zwemmen met de dolfijn.

Vandaag ook bij Mick wezen kijken want elke dag is er ook voor alle broertjes en zusjes een programma. Dat spelenderwijs ze ook naar de therapie brengt en uitleg geeft. Vandaag was t zwemmen met “flippers” en natuurlijk een potje voetbal met Laura zijn “knappe” juf. Pap mocht helaas niet meedoen.

Dus hopen dat Jasmijn beter is! Terwijl ik schrijf is de doktet bezig met Jasmijn. Een ontstoken oor en een te hoge druk van oorsmeer , maar ze zijn aan de slag! En zoals we begrijpen mag ze morgen toch mee, gelukkig. We sluiten af met een prachtig moment van Mick, voor zijn hotel met eindelijk zijn favoriete tricot , al is t alleen om pappa te pesten…. van wie zou die dat nou hebben?

Een gedachte over “Dolfijntherapie Jens/ deel 3 – therapiedag 4 & 5

  1. Wat een prachtige ervaring! Hopelijk is Jasmijn snel beter. En kan ze een beetje meegenieten. Succes in de tweede week, ben heeel nieuwsgierig.

Geef een reactie