Dolfijntherapie Jens deel 2/ therapie dag 2 & 3.

Gisteren en vandaag therapiedag 2 en 3. Jens is gelukkig alweer wat beter en buiten een nare hoest wel in staat gelukkig om de therapie te volgen. Het griepvirus blijft ons nog in de greep houden helaas. Jasmijn was de 2e dag mee gegaan, maar juist vandaag op “Dockdag” als ze op het platform mogen van de dolfijntrainster en therapeuten is ze weer ziek….. een ontroostbare Jasmijn, gelukkig mag ze als ze beter is dit allemaal inhalen. En Mick ? Die wacht wel tot Jasmijn beter is, alleen met een dolfijn is iets te veel gevraagd…

Op dag 2 werd ook de 1e workshop gegeven voor de ouders , even terug in de schoolbanken. Over gedragsvormen, en waarom iemand iets doet en in geval van “onze” kinderen, hoe het best te benaderen en te verwerken. Voor ieder kind natuurlijk anders, maar ook met delen met andere ouders kom je tot verrassend veel tips en ideeën .

Sebastián de therapeut heeft op dag 2 de doelen voor Jens gesteld : ja en nee. Groen is ja en rood is nee. Links groen/ rechts rood. En vervolgens met attributen waar Nubia de dolfijn mee moet spelen. Verbazingwekkend wat Jens kiest en dus bewust wil. 4 van de 5 keer kiest hij dezelfde keuze nadat het “rode” vervangen is door iets anders. Sebastián is ook duidelijk: Jens kan zelf al goed aanwijzen wat hij wil, en daar moeten we vervolg op geven. Tja, en daar zit je dan als ouders, soms wel confronterend natuurlijk. Maar daar zitten we voor, om te leren en om alle progressie mee te nemen voor Jens in de toekomst. Na de 2e sessie lekker naar het hotel. Jens is ook echt uitgeput van de therapie merken we en zijn ogen vallen voor het hotel al bijna om. Aangezien pappa gisteren ook totaal niet lekker was hebben de mannen lekker “gechilled” en de daarna met Mick naar t strand.

Dag 3 vandaag dus Dockdag, alleen Zonder de kids, ziek/zwak misselijk… wij mochten het 2e deel van de therapie dus als alternatief dichterbij aanschouwen. Vandaag het vervolg met Jens met zijn ja/nee therapie en een paar geweldige momenten met Jens en Nubia. Ook met praten tussen Jens en Nubia zie je echt interactie.We zien dat onze snottekop er echt van geniet en wat Sebastián ook terecht zegt, ” Jens volgt vanaf vandaag Nubia ook echt, ook met springen.

Tot zover dag 2 en 3. We hebben onze monstertruck gelukkig tot onze beschikking nu, dankzij neef Edwin. Nu kunnen we overal naar toe. Vanmiddag staat het strand van Santa Barbera op het programma. De kinderwagen in de bak en rijden maar. De moeders maken het programma, en dan kan je maar beter zwijgen en toestemmen. Zal wel bekend voorkomen bij meerderen…..

Geef een reactie