Dolfijntherapie Jens deel 2/ therapiedag 1

Vanmorgen de 1ste therapie dag van Jens! Maar eerst korte update van het weekend. Zaterdag en zondag nog geacclimatiseerd en langzaam in ritme gekomen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot… waar we met Mick nog aankwamen met lichte verhoging was het zaterdagavond Jens die 39.3 had. En maandag therapie….. met ons handen in het haar natuurlijk. Dus zondag Jens hele dag met Oma Janet in het hotel en samen met neef Edwin zijn we naar een “local” strand geweest. Een geweldige ervaring. Samen gezwommen met Jasmijn met reuze schildpadden, een klein filmpje hiervan later. Daarna nog naar het kindercarnaval geweest, een van de mooiste feesten in het jaar hier.

Maar… vandaag maandagochtend dus 1e therapie dag voor Jens. En gelukkig opgeknapt, kleine verhoging nog maar stukken beter. Alleen nu is Jasmijn de klos, 38.9 en dus die mist de 1e dag helaas.

Aangekomen hebben we eerst een half uur intake gesprek met Sebastian, Jens zijn fysiotherapeut voor de komende weken. Mick wordt meegenomen voor het Siblings programma, gelijktijdig aan Jens zijn therapie wordt hij vermaakt door Laura. En Jasmijn? Die zit bij oma bij te komen en kan morgen mee gelukkig.

Na het best wel indrukwekkende gesprek, de doelen en de verwachtingen te hebben besproken is het tijd om te starten. Jens wordt meegenomen en in zijn wet-suit gehesen. En de therapie kan beginnen. De 1e dag is het natuurlijk aftasten van zowel Sebastián, Jens als zowel Nubia. De 6 jaar oude vrouwtjesdolfijn die aan Jens is gekoppeld. Wat een geweldige ervaring om dit te mogen aanschouwen . De interactie tussen Jens en Nubia is gelijk al aanwezig. Na een goed uur wordt Jens uit het water gehaald en volgt de nabespreking van de 1e dag samen met ons. Daar bespreken we de dag door en de dag van morgen . Vanaf morgen eerst een blok logopedie, daarna fysio en als afsluiting weer in het water met vriendin Nubia. Tot zover de eerste dag van de therapie. Jens gaat lekker relaxen en pappa gaat om boodschappen. Waar zit de cloe? De auto is geïmporteerd uit waarschijnlijk het Engelstalig deel uit Aruba. Dat wil zeggen: Stuur aan de rechterkant….En wel gewoon rechts rijden natuurlijk. Oma Janet gaat mee met de boodschappen. Telefoon bij de hand, waarschijnlijk om even “Apeldoorn te bellen…”

Geef een reactie