Weblog: dolfijntherapie Jens. de weg naar… feb 2018 #deel 3

Nog 11 dagen en dan is het zover, we kunnen eigenlijk niet wachten tot het zover is. Langzaam wordt alles nog een nagekeken, worden de koffers alvast “voorgepakt ” en de laatste puntjes op de i gezet. We nemen volgende week alles nog een keer door met de reisbegeleidster Monique. Ook nog deze week op t programma een afspraak met familie van Marcha, Edwin. die woont en werkt daar en heeft ons al verschrikkelijk goed geholpen met het gebruik van een heuse Jeep voor 3 weken. Zijn we niet gekluisterd aan het complex. En een “local” daar weet natuurlijk de mooiste plekjes en dingen dus van de familie gaan we zeker ge(mis)bruik maken.  Tevens aanstaande zondag de 27e nog de 2e Stichting Jens pubquiz in eetcafe de Barbier in Ouwerkerk, die in teken staat van ons vertrek naar de dolfijntherapie van Jens. En zondag nog een mooie verrassing !!  Wat ? dan moeten je maar eens even komen kijken, de deuren van de Barbier zijn voor iedereen buiten de quizdeelnemers gewoon geopend.

De dolfijntherapie….

Wat gaat er precies gebeuren ?  Tja…. goede vraag. We weten zeker dan Jens straks niet opeens zelfstandig kan lopen of praten. Die illusie mag je ook niet verwachten.  Het team van therapeuten zal straks bij aankomst samen met ons als ouders een plan de campagne maken over de doelstelling(en), mogelijkheden en verwachtingspatroon gedurende het eerste intake gesprek.

IMG_6793

We weten ook pas bij aankomst welke tijdsdeel, en welke dolfijn en begeleider Jens deze 2 weken krijgt. Dit wordt naar aanleiding van onze (medische) gegevens die we naar CDTC gestuurd hebben besloten. Het is een 3 uur durende sessie elke dag die opgebouwd is in 3 fasen: 1) de voorbereidingsfase, 2) Therapie op het dock en in het water, 3) Post therapie

In de voorbereidingsfase vind de voorbereiding plaats voor de therapie op het platform en in het water. Het bestaat uit oefeningen en spelletje zorgvuldig gekozen om de doelstellingen die de 1e dag zijn besproken te halen. Op het platform en in het water worden de oefeningen en de gehanteerde therapie methodes verder uitgebreid en geïntensiveerd. Aan het team wordt nu ook ene dolfijn trainer en een dolfijn toegevoegd.  Het laatste deel van de sessie bestaat uit het voorbereiden van het kind (douchen) voor het overleg met de ouders/verzorgers en het uiteindelijke overleg zelf tussen de therapeut(en) en ouders/verzorgers.

Voor ons als ouders is het ook een rare gewaarwording, elke dag is er minimaal 1 ouder aanwezig, maar we moeten op een gepaste afstand blijven zodat het therapie niet kan verstoren tijdens de watertijd tussen kind en dolfijn. voor Jens geen enkel probleem ,als hij water ziet is hij ons in 1 seconde al vergeten, immers water is “je van het “voor Jens.

Jasmijn en Mick zullen gedurende de gehele therapie top dezelfde tijd tijd als Jens therapie volgt ook een “broertjes en zusjes”programma volgen. dit is gerelateerd aan Jens zijn therapie en er worden dus elke dag allerlei activiteiten georganiseerd voor  Jasmijn en Mick.

En natuurlijk… vooral voor Jasmijn…. De Family swim ! elke week is er 1 maal de mogelijkheid om voor de ouders en broers en zussen ook met de therapie-dolfijn te zwemmen ! Jens wordt deze tijd dan opgevangen intern anders heeft de dolfijn totaal geen aandacht voor ons . Is dat wat ! Nu Mick nog, die wil onder geen beding met ene dolfijn zwemmen en hoe meer we het vragen hoe minder zin hij daar in heeft.  Tja…. kind van zijn……

Hopelijk nu wat meer informatie gegeven over de therapie, en het is aftellen geblazen ! Hieronder nog een kort filmpje over de therapie van 1 minuutje, zo gaan we het beleven.

Tot volgende keer

John

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie